Wanneer nieuwe volleybalschoenen kopen?

Wanneer moet je nieuwe volleybalschoenen kopen? Veel mensen denken dat ze aan het begin van het nieuwe seizoen toe zijn aan nieuwe schoenen. Ze willen immers klaar zijn voor het nieuwe seizoen, en daar horen nu eenmaal nieuwe schoenen bij. Dat is uiteraard geen gekke gedachte en je kunt beter op nieuwe schoenen het seizoen ingaan, dat dat je op je oude schoenen weer de zaal in gaat. Maar er zijn een aantal belangrijke factoren waar je op kunt letten of je nog met je oude schoenen door kunt of dat het echt tijd is geworden voor nieuwe volleybalschoenen.

De demping van de schoen

Een van de belangrijkste elementen van de schoen, is de demping. Demping is ontzettend belangrijk omdat je als volleyballer veel springt. Heb je geen goede demping, dan kan je last van je knieën en zelfs je enkels krijgen, en dat kan veel nadelige gevolgen met zich meebrengen. Contoleer daarom goed de demping van je schoen. Als dit nog in orde is, dan kun je vaak je schoenen nog blijven gebruiken.

De algemene staat van de schoen

Hoe is het met de algemene staat van de schoen? Is er veel slijtage te zien? Zijn je veters kapot? Slijtage aan je schoen kan er ook voor zogen dat je blessures oploopt. Veters die je niet meer strak kunt strikken, kunnen er voor zorgen dat je door je enkel zwikt om dat de schoen dan nier meer goed zal aansluiten. Controleer daarom ook de algemene staat van de schoen.

Wat heb je met de volleybalschoenen gedaan?

Sommige mensen willen ook nog wel eens met de volleybalschoenen naar buiten gaan. Bijvoorbeeld om een buitenvolleybaltoernooi te spelen of om met de volleybalschoenen te gaan hardlopen. Dat is erg slecht voor je volleybalschoenen. Je schoenen slijten daardoor erg snel waardoor het profiel van je schoenen minder wordt. Het is daarom belangrijk om je schoenen goed te onderhouden en ze uitsluitend in de zaal te gebruiken.

Ben je, na het lezen van dit artikel, tot de conclusie gekomen dat het tijd is voor nieuwe schoenen? Neem dan hiereen kijkje tussen het aanbod aan volleybalschoenen en koop vandaag nog een nieuw paar volleybalschoenen.

5 thoughts on “Wanneer nieuwe volleybalschoenen kopen?

  1. You could certainly see your skills within the article you write.
    The sector hopes for more passionate writers like you who aren’t afraid to mention how they believe.
    All the time follow your heart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.