Waar moet je op letten als je nieuwe volleybalschoenen koopt?

Is het tijd geworden voor nieuwe volleybalschoenen? Het kan zijn dat je je aan het oriënteren op nieuwe volleybalschoenen. Maar waar moet je zoal op letten? Hieronder geven we een aantal handige tips waar je op kunt letten als je nieuwe volleybalschoenen gaat kopen.

Op welke positie speel je?

Wat voor type speler ben je? Als je bijvoorbeeld buitenaanvaller bent, is het raadzaam om andere schoenen te dragen dan bijvoorbeeld een spelverdeler. Een speler die veel springt, heeft erg veel demping en stabiliteit nodig, terwijl de schoen van een spelverdeler juist wendbaar moet zijn. Zo heeft het merk Mizuno schoenen per positie. Zo is de ligtning lijn van Mizuno speciaal gericht op volleyballers die wendbaar moeten zijn, bijvoorbeeld een libero.

De maat van de schoen

Veel mensen tobben met de maat van hun volleybalschoen. Het ‘nadeel’ is dat na een tijdje de schoenen wijder gaan worden, waardoor je dus meer ruimte in je schoen krijgt. Daarom is het raadzaam om voor en maat te kiezen die goed bij je voet aansluit. Koop zeker geen schoen die te groot is, aangezien volleybalschoenen vaak sneller wijder worden dan normale schoenen.

Het design van de schoen

Tegenwoordig zie je schoenen in allerlei kleuren en maten. Denk er goed over na welk type volleybalschoen goed bij je past. Ben je iemand die altijd wel anders is dan de rest? Dan kun je kiezen voor een opvallende schoen. Maar het is goed in te denken dat je graag wat minder opvalt dan de rest, dan kan je beter kiezen voor een schoen die minder opvalt en dus wat ‘veiliger’ is.

De levensduur van de schoen

Veel mensen denken dat schoenen die duurder zijn, ook langer meegaan. Dat is een verkeerde gedachte. Des te vaker je de schoenen gebruikt, des te sneller de schoenen slijten. Het hangt er dus erg vanaf hoe vaak je in de zaal staat. Gemiddeld gaan volleybalschoenen ongeveer 1 seizoen mee. We gaan er dan vanuit dat je minimaal 2 keer in de week in de zaal staat. Na verloop van tijd zal de demping namelijk weg zijn en ontstaat er slijtage aan de schoen.
Ben je benieuwd welke volleybalschoenen er allemaal zijn? Neem dan snel hier een kijkje en bekijk het aanbod aan volleybalschoenen.